Τουλάχιστον 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή

Gazzetta team
Τουλάχιστον 3.300 μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή
Περισσότεροι από 3.300 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο μόνο την Κυριακή (25/6).

Πάνω από 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις, ενώ βρέθηκαν επίσης δύο πτώματα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.

Ένα πλοίο και τρία ταχύπλοα του ιταλικού Λιμενικού συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μαζί με πολλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες δρουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, διευκρίνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Εκπρόσωπος του ιταλικού Λιμενικού Σώματος δεν ήταν σε θέση να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν τα δύο πτώματα, αλλά πρόσθεσε ότι και η σημερινή ήταν επίσης «μια δύσκολη ημέρα», χωρίς να έχει στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών ως την 25η Ιουνίου, πάνω από 73.000 μετανάστες έφθασαν στην ιταλική επικράτεια από την αρχή της χρονιάς, αριθμός που σηματοδοτεί μια αύξηση κατά σχεδόν 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 2.005 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από την αρχή της χρονιάς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: reader.gr