Άκαρπη η συνάντηση με Σκουρλέτη, τα σκουπίδια παραμένουν

Gazzetta team
Άκαρπη η συνάντηση με Σκουρλέτη, τα σκουπίδια παραμένουν
Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στους εργαζομένους την νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει την Δευτέρα για τους συμβασιούχους, η οποία συμφωνήθηκε στην σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.

Έχουμε την υποχρέωση -τόνισε- να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε: «Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο Σκουρλέτη

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η ΚΕΔΕ μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ Πάνου Σκουρλέτη.

Όπως σημειώνει σε νεότερη ανακοίνωσή της, "με εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.

Μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας & Γεναδίου 8, 3ος όροφος) θα είναι Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το ΥΠΕΣ”.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Εσωτερικών θα παραδώσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ το επίμαχο σχέδιο.

Πηγή: reader.gr