H EΛΑΣ ψάχνει λύση για τις συνεχείς επιθέσεις στα Εξάρχεια

Gazzetta team
H EΛΑΣ ψάχνει λύση για τις συνεχείς επιθέσεις στα Εξάρχεια
«Μπερδεμένοι» είναι οι αξιωματικοί επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας γύρω από το Πολυτεχνείο μετά τις καθημερινές επιθέσεις κουλουλοφόρων σε βάρος αστυνομικών.

«Μπερδεμένοι» είναι οι αξιωματικοί επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας γύρω από το Πολυτεχνείο μετά τις καθημερινές επιθέσεις κουλουλοφόρων σε βάρος αστυνομικών στην περιοχή. Στις φοιτητικές εκλογές κουκουλοφόροι με τσεκούρια και σουγιάδες επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.

Αντίθετα τα ξημερώματα Σαββάτου και Κυριακής, δύο ακόμη άγριες νύχτες, με συνεχείς επιθέσεις στις αστυνομικές διμοιρίες των οδών Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη έγιναν 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Την πρώτη νύχτα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 18χρονος και τη δεύτερη ένας άνδρας από το Καμερούν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένας Μαροκινός που βρισκόταν παράνομα στην χώρα.

Στις 00:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Άλλες δυο επιθέσεις καταγράφηκαν στις 03:00 στην Τοσίτσα και στην Χαριλάου Τρικούπη. Έγιναν 18 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων ανοιγόκλεινε ανάλογα με την έκβαση των επεισοδίων.

Στις 21:20 το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε νέα σειρά επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Μία ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Οι επιθέσεις εξελίσσονταν έως τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία προχώρησε σε δώδεκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλλήψεις των δύο αλλοδαπών δεν αφορούσαν τα επεισόδια, αλλά σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών η μία και του νόμου περί αλλοδαπών η άλλη. Οι υπόλοιποι δέκα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στις επιθέσεις. Αργότερα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων είχε διακοπεί έως τις 04:00 τα ξημερώματα.

Πηγή: thetoc.gr