Δημοσκόπηση αφήνει εκτός Λεβέντη, Καμμένο και Θεοδωράκη

Gazzetta team
Δημοσκόπηση αφήνει εκτός Λεβέντη, Καμμένο και Θεοδωράκη
Εκτός κοινοβουλίου και η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24.

Στη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει 2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και με την αναγωγή επί των εγκύρων εκτός Βουλής συνεχίζουν να μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη δημοσκόπηση Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφουν έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.


Πηγή: newsbeast.gr