Μάχες σώμα με σώμα στη Βραζιλία (pics)

Gazzetta team
Μάχες σώμα με σώμα στη Βραζιλία (pics)
Οδομαχίες στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

Σε συγκρούσεις με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομία εξελήχθηκε η μεγάλη διαδήλωσε που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Το πρωί οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι.

Γύρω από το στάδιο Μάνε Γκαρίντσα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο". Στόχος τους ήταν να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

«Το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών»

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. "Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ", έγραφε η επιγραφή. "Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών" είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.

Οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Τέμερ πολλαπλασιάζονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια ηχογραφημένη συνομιλία του με έναν επιχειρηματία στον οποίο φέρεται να δίνει το "πράσινο φως" για να δωροδοκηθεί ένας μάρτυρας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος πάντως απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά του, μολονότι έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: thetoc.gr