Ελεγχόμενη έκρηξη σε συνοικία του Μάντσεστερ

Gazzetta team
Ελεγχόμενη έκρηξη σε συνοικία του Μάντσεστερ
Σε μια ελεγχόμενη έκρηξη προχωρήσε η βρετανική αστυνομία σε σημείο του Μάντσεστερ, ενώ νωρίτερα επέδραμε σε μια κατοικία στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου συνέλαβε έναν 23χρονο.

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον συλληφθέντα. Ανέφεραν μόνο ότι εκτέλεσαν εντάλματα στις συνοικίες Γουόλεϊ Ρέιντζ και Φάλοουφιλντ, όπου έγινε και μια ελεγχόμενη έκρηξη. Στην πρώτη περιοχή, στο νότιο Μάντσεστερ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει μια νεόδμητη πολυκατοικία σε έναν ήσυχο δρόμο. Ο Μουσάμπ Αμάρι είπε ότι είδε πολλά περιπολικά και βαν της αστυνομίας. "Ήρθαν και περικύκλωσαν τα πάντα. Όλοι ήταν ένοπλοι", είπε.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας είπε ότι στο κτίριο ζουν άνθρωποι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, "Άραβες, Άγγλοι, Κούρδοι". "Νομίζω ότι όλοι έχουν οικογένειες", πρόσθεσε ο μάρτυρας αυτός που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του.

Ο Άσγκαρ Άλι, 51 ετών, που ζει απέναντι από το συγκεκριμένο κτίριο, περιέγραψε τον δρόμο αυτό ως ήσυχο και "καλή περιοχή" όπου τα νοίκια φτάνουν περίπου τις 700 λίρες τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ