Νέα τακτική των τρομοκρατών έδειξε η επίθεση στο Μάντσεστερ

Gazzetta team
Νέα τακτική των τρομοκρατών έδειξε η επίθεση στο Μάντσεστερ
Σε νέα φάση φοβούνται οι ειδικοί πως πέρασε το κύμα της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Το χθεσινό χτύπημα στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με τον ειδικό σε αυτά τα ζητήματα καθηγητή Χαμέντ Αλ Σαϊντ οι δράστες επέλεξαν έναν χώρο όπου θα μπορούσαν να έχουν εύκολα πρόσβαση και να σκορπίσουν τον πανικό σκοτώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Πλέον, λέει ο Αλ Σαϊντ οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι εγκαταλείπουν την τακτική της επίθεσης με όπλα σε πολυσύχναστα σημεία και επιλέγουν χώρους που χαρακτηρίζονται “μαλακοί στόχοι” όπως το Mancester Arena.
Οι δράστες είχαν σχεδιάσει πολύ καιρό πριν την επίθεση. Ακόμη και η επιλογή του χώρου και του χρόνου λίγο μετά το τέλος της συναυλίας μαρτυράει τον καλό σχεδιασμό και τους σκοπούς τους.
Στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου λίγο μετά τη συναυλία οι περισσότεροι γονείς είχαν δώσει ραντεβού με τα παιδιά τους που είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
Μέσα στον συνωστισμό ο δράστης της επίθεσης ήταν εύκολο να περάσει ενω ταυτόχρονα ήταν βέβαιο πως θα βρει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους σε έναν κλειστό χώρο έτσι ώστε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.
Την ίδια ώρα, λέει ο Αλ Σαϊντ οι δράστες φαίνεται πως επέλεξαν να χτυπήσουν σε μια συναυλία όπου οι περισσότεροι από τους παραβρισκόμενους ήταν νεαρής ηλικίας για να προκαλέσουν τον μεγαλύτερο δυνατό πόνο, αλλά σε δεύτερο βαθμό φόβο στην κοινωνία.


Πηγή: newsit.gr