Τομσεν: Μέτρα για χρέος μετά το 2018

Gazzetta team
Τομσεν: Μέτρα για χρέος μετά το 2018
Υπάρχει ανάγκη για περισσότερο ρεαλισμό στις εκτιμήσεις και περισσότερη εξειδίκευση. Εγινε πρόοδος αλλά δεν είμαστε ακόμα στο τέλος.

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ένα δυνατό πρόγραμμα με τις αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ένα πρόγραμμα που μπορούμε να στηρίξουμε, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν στον απόηχο του Eurogroup, ωστόσο παράλληλα ζήτησε καθαρότητα στο θέμα του χρέους και ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τους στόχους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί στηρίζει την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και αντιμετωπίζει τα δύσκολα θέματα της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Υπάρχει ωστόσο ανάγκη για περισσότερο ρεαλισμό στις εκτιμήσεις και περισσότερη εξειδίκευση. Εγινε πρόοδος αλλά δεν είμαστε ακόμα στο τέλος, συμπλήρωσε αναφορικά με το χρέος.

«Δεχόμαστε τη βάση της συμφωνίας του Eurogroup του 2016, όπου η ελάφρυνση του χρέους δεν χρειάζεται να οριστικοποιηθεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια πριν το τέλος του προγράμματος, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη συγκεκριμενοποίηση για το τι θα έρθει στο τέλος του προγράμματος του ESM».

Πηγή: thetoc.gr