Ο Βαρουφάκης παρουσίασε την πολιτική πρόταση του DiEM25

Gazzetta team
Ο Βαρουφάκης παρουσίασε την πολιτική πρόταση του DiEM25
Την πολιτική πρόταση του DiEM25 παρουσίασε την Παρασκευή (19/5) στο Σπόρτινγκ ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών ο νέος πολιτικός φορέας υποστηρίζει τη στρατηγική της δημιουργικής ανυπακοής. Η πολιτική πρόταση του DiEM25 για το τι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει η Ελλάδα να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται, περιλαμβάνει 2 βασικούς στόχους:

Πρώτος, στόχος είναι η δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας.
Δεύτερος στόχος είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων

Οι στόχοι αυτοί σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρνουφάκη περνάνε μέσα από την αδιαπραγμάτευτη υιοθέτηση των 6 μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκαν αναλυτικά και στη Θεσσαλονίκη.

Το θεατρικό έργο
Η εκδήλωση στο Σπόρτινγκ ξεκίνησε με το θεατρικό έργο του Γ. Μανιώτη ”Το Δέντρο” σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού. Ένα έργο που ουσιαστικά θέτει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που φιλοδοξεί να απαντήσει πολιτικά το DiEM25 στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει: «Αφού μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς μετατρέπουμε το θέατρο σε κοινοβούλιο.” (Άλλωστε το DiEM25 ξεκίνησε σε ένα θέατρο,το θέατρο Volksbuhne της Γερμανίας.)

Στην ΕΣΗΕΑ
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και στη δήλωση του πρωθυπουργού για συνολική λύση που θα περιλαμβάνει και το χρέος, σχολίασε:
«Χθες, το κοινοβούλιο εξευτελίστηκε άλλη μια φορά. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας προσποιήθηκαν ότι συμφωνούν με αυτά που ψήφισαν, και της αντιπολίτευσης ότι διαφωνούσαν με μέτρα που θα είχαν ψηφίσει εάν ήταν κυβέρνηση».

Πηγή: protothema.gr