Δεν τα βρήκαν μόνο στο συνταξιοδοτικό με την Τρόικα

Gazzetta team
Δεν τα βρήκαν μόνο στο συνταξιοδοτικό με την Τρόικα
Το συνταξιοδοτικό είναι το πλέον ακανθώδες ζήτημα, σύμφωνα με όσα ανάφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Το συνταξιοδοτικό είναι το πλέον ακανθώδες ζήτημα, σύμφωνα με όσα ανάφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

«Είχαμε συμφωνία σε όλα τα θέματα εκτός από το πακέτο των συντάξεων που δεν είναι μόνον τεχνικό, αλλά έχει και πολιτικές πτυχές», ανέφερε σχετικά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το ίδιο στέλεχος είπε πως στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς εξετάστηκαν το πακέτο των μέτρων-αντίμετρων, το φορολογικό πακέτο - στο οποίο όπως είπε υπάρχει συμφωνία - και τα «κόκκινα» δάνεια στα οποία όπως ανέφερε υπάρχει «πολιτικό» ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την ασυλία των τραπεζιτών.

«Δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά και για το ποιο μέρος του πλεονάσματος 4,2% είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Θα γίνει όμως», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως έκλεισαν τελείως ενέργεια, παιδεία και υγεία.

Πηγή: insider.gr