5 πράγματα που λένε οι άντρες στις παρέες για την μπάλα (pics)

Gazzetta team
5 πράγματα που λένε οι άντρες στις παρέες για την μπάλα (pics)
Γιατί άντρας που δεν έχει πει ψέματα για την «καριέρα» του στο ποδόσφαιρο, είναι σαν μια πίτσα χωρίς τυρί, σαν ένα καλοκαίρι χωρίς Pils.

Ποια είναι τα μόνιμα θέματα συζήτησης σε μια αντροπαρέα;

Ο στρατός και η μπάλα.

Και καλά με τον στρατό, πες μετά από 5-10-48 συζητήσεις, το εξαντλείς το θέμα.

Δηλαδή σοβαρά, πόσες φορές, θα πεις για εκείνη τη σκοπιά γερμανικό νούμερο, που έσκασε έφοδο ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και σε έπιασε να βλέπεις ταινία και σου έριξε 300 μέρες φυλακή και εσύ απείλησες με Ι5 και την γλίτωσες;

Να ήταν και αλήθεια κιόλας, να πούμε άντε στο καλό.

Για την μπάλα όμως δεν σταματάς ποτέ να λες ιστορίες.

Ποτέ.

Θα λιώσουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, θα βγούμε από τα Μνημόνια και ακόμα θα ακούμε για πως ο Νικολάκης δεν επιλέχθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε τη μέρα που ο σκάουτερ των Άγγλων πήγε στο 5Χ5 του Πικερμίου για να δει ταλέντα. Ναι, ο Νικολάκης έλειπε.

Με αφορμή λοιπόν τη διαφήμιση της Pils Hellas με τα.... μεγάλα ταλέντα που ευτυχώς ο Μέσι δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει, πήραμε ιδέες για τα memes με τα μεγαλύτερα ψέματα, που έχουμε βαρεθεί να ακούμε όταν μαζευόμαστε για μπίρες.

Ξεκίνημα με τον μεγάλο μπαλαδόρο της παρέας και το απαραίτητο «θα σέβεστε»!

Αφορά συνήθως τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα, όταν εκείνος ήταν 15 ετών.

Ο καλός ο... ψεύτης όμως ξέρει μέχρι που τον παίρνει με το ψέμα! Ποτέ δεν θα πει για παράδειγμα ότι ήταν βασικός και ούτε ασφαλώς ότι έπαιξε στην «κανονική» Εθνική Ομάδα.

Το υπέροχο και διαχρονικό «όποιος έχει παίξει μπάλα ξέρει».

Εκείνος που έχει παίξει μια φορά έστω και σαν αλλαγή σε αγώνα 3ου τοπικού πρωταθλήματος, δεν μπορεί ποτέ μα ποτέ να δεχθεί ότι κάποιος ο οποίος δεν έχει φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια στη ζωή του, μπορεί και να εκφέρει άποψη ακόμα κια για το πιο απλό πράγμα, όπως για παράδειγμα αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι.

Και πάντα, συνοδεύεται από το ανάλογο ύφος:

Το «έχω πάθει χιαστούς».

Ποια είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «μα καλά, αφού ήσουν τόσο καλός, γιατί σταμάτησες την μπάλα»; Ασφαλώς οι χιαστοί!

Το «έπαθα χιαστούς» όταν μια αντροπαρέα μιλάει για μπάλα θα ακουστεί περισσότερες φορές και αυτό το «φέρε μια Pils ακόμα».

Το «με κέρδισαν τα γράμματα».

Ακόμη και αν δεν έχει σπουδάσει τίποτα, ακόμα και αν έμεινε 3 χρονιές στην 3η Λυκείου, αυτή είναι μια ατάκα που θα ακουστεί. Όταν ο άλλος (εύλογα) ρωτήσει «μα δεν έχεις κανένα πτυχίο», η απάντηση πάντα είναι μια: «μέχρι το Γυμνάσιο διάβαζα, στο Λύκειο τα παράτησα».

Λαστ μπατ νοτ λιστ, το «δεν με γούσταρε ο προπονητής».

Πάντα, σε κάθε ιστορία για μπάλα, θα υπάρχει ένας «αδικημένος» πιου του 'λαχε ο γιός του προπονητή να παίζει ίδια θέση με εκείνον και... προφανώς ο προπονητής επέλεγε τον γιο του για την 11άδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα είτε ο φίλος μας να απογοητευτεί και να κόψει την μπάλα, είτε να μη γίνει γνωστός επειδή χαντακώθηκε.