Τα «μαζεύει» ο σύμβουλος του Ερντογάν για την Κύπρο

Gazzetta team
Τα «μαζεύει» ο σύμβουλος του Ερντογάν για την Κύπρο
«Οι δηλώσεις μου έχουν διαστρεβλωθεί» δήλωσε ο Γιγίτ Μπουλούτ

«Οι δηλώσεις μου έχουν διαστρεβλωθεί», δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ για τις αναφορές του ότι τα κατεχόμενα είναι υπερπόντιος νομός της Τουρκίας.

Σε νέες δηλώσεις του στο κανάλι ΑHaber, ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε ότι αυτά που είπε ήταν εναντίον της ΕΕ και πως κάποια μέσα ενημέρωσης διαστρέβλωσαν τη φράση με την οποία προσπαθούσε να δείξει πόσο συνδεδεμένη είναι η Τουρκία με τα κατεχόμενα παρουσιάζοντάς το με τρόπο ώστε να πληγώσουν τους Τουρκοκύπριους.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ επανέλαβε ότι όλες οι δηλώσεις στη συγκεκριμένη εκπομπή είναι προσωπικές του απόψεις και είπε ότι η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν να θέλει διαλύσει την Κύπρο.

«Οι εκεί αδελφοί μας και φίλοι μας να γνωρίζουν ότι είναι πρώτοι στο μυαλό των Τούρκων και της Τουρκίας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά σκέψη για να εγκαταλειφθεί η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" (ψευδοκράτος). Εμείς για να προστατεύσουμε την "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" θυσιάσαμε ήρωες. Επομένως αυτού του είδους οι διαστρεβλώσεις δεν οδηγούν πουθενά», ανέφερε.

Οι δηλώσεις Μπουλούτ είχαν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα.

Πηγή: protothema.gr