Η Χρυσή Αυγή ανέβαλλε ρατσιστική διαδήλωση στον Πειραιά

Gazzetta team
Η Χρυσή Αυγή ανέβαλλε ρατσιστική διαδήλωση στον Πειραιά
Η Χρυσή Αυγή ανέβαλλε την προγραμματισμένη για το μεσημέρι ρατσιστική διαδήλωση, καθώς όπως υποστηρίζει, ο δήμαρχοςπροχώρησε σε γραπτή δέσμευση πως «δεν θα μετεγκατασταθούν ούτε θα προσληφθούν» 6000 μετανάστες στην πόλη. «Η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους δεν είχε εξ αρχής καμία βάση» τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος

Την υπόσχεση του ότι δεν θα μετεγκατασταθούν, ούτε θα προσληφθούν 6.000 μετανάστες στον Πειραιά, έδωσε, σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Μώραλης σε συνάντηση που είχε με τον υπόδικο βουλευτή της Β' Πειραιά Γιάννη Λαγό με αποτέλεσμα η οργάνωση να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Πειραιά.

Ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Πειραιά πριν από λίγη ώρα, υποστηρίζει ότι η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους «δεν είχε εξ αρχής καμία βάση και ότι όλο αυτό προκλήθηκε από ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Κατόπιν αιτήματος των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Κούζηλου και κ. Γιάννη Λαγού πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στην οποία ο Δήμαρχος τους ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes» ουδεμία σχέση έχει με τη δημιουργία hotspot 6.000 ατόμων στον Πειραιά και τους παρέπεμψε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου τους τόνισε ότι η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους δεν είχε εξ αρχής καμία βάση και ότι όλο αυτό προκλήθηκε από ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.»

Στη σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι θεσμικές και δυναμικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής έβαλαν φρένο στα σχέδια των ανθελλήνων και των "αλληλέγγυων" να γίνει η πόλη γκέτο λαθρομεταναστών.

Πηγή: thepressproject.gr