Σήμερα o ΕΦΚΑ Μαρτίου και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή!

Gazzetta team
Σήμερα o ΕΦΚΑ Μαρτίου και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή!
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να παρουσιάζει πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ

Από σήμερα θα ξεκινήσει η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ σε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με την προθεσμία πληρωμής να εκπνέει μεθαύριο, στις 28 Απριλίου, αν δεν δοθεί παράταση!

Τα ειδοποιητήρια εμφανίζονται για άλλη μια φορά με καθυστέρηση καθώς γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη των προηγούμενων μηνών. Τα σημαντικότερα λάθη αφορούν για παράδειγμα συνταξιούχους ή επαγγελματίες που έχουν πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας και έλαβαν εκ παραδρομής ειδοποιητήρια.

Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές 4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.


Πηγή: protothema.gr