Εκλογές βλέπουν στη ΝΔ με το κλείσιμο της συμφωνίας

Gazzetta team
Εκλογές βλέπουν στη ΝΔ με το κλείσιμο της συμφωνίας
Το επικοινωνιακό επιτελείο θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί στις κάλπες, προκειμένου οι πολίτες να «ξεχάσουν» τα μέτρα.

Εκλογικά σενάρια επί χάρτου κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές, εκλογικό αιφνιδιασμό. Το επικοινωνιακό επιτελείο θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί στις κάλπες, προκειμένου οι πολίτες να «ξεχάσουν» τα μέτρα που θα έρθουν από το 2019.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το αφήγημα του πρωθυπουργού ήδη αρχίζει να διαμορφώνεται και θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, οι δεσμεύσεις των δανειστών για το χρέος και πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Γι αυτό τον λόγο στο Μοσχάτο θα μιλούν διαρκώς για 4ο μνημόνιο και θα τονίζουν με έμφαση ότι οι νέες μειώσεις που θα έρθουν στις συνάξεις και στο αφορολόγητο θα φέρουν την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως οποιαδήποτε κίνηση από το Μαξίμου θα γίνει μετά τις Γερμανικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο και πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα που θα υπάρξει καθώς στο Μαξίμου ελπίζουν σε νίκη του Μάρτιν Σούλτς. Ωστόσο «κλειδί» για την περίοδο που θα επιλέξει η κυβέρνηση να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες κάλπες θα αποτελέσει, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 και το αν κυβέρνηση θα πιάσει τον στόχο του 1.75% του ΑΕΠ καθώς σε αντίθετη περίπτωση έρχεται ο κόφτης.

Στην ΝΔ εκτιμούν πως, η κυβέρνηση ήδη προσπαθεί να διαμορφώσει προεκλογικό κλίμα με τις αθρόες προσλήψεις και τις μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να το δεχθεί η τρόικα αλλά ούτε και να υπάρξει πολιτική συναίνεση, τουλάχιστον από την πλευρά της ΝΔ.

Σε όλο αυτό το διάστημα θα τρέχουν οι δύο εξεταστικές, του Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά και τις προμήθειες στην υγεία που αφορούν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πολώσει το κλίμα, στοχοποιώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους, επιδιώκοντας την συσπείρωση των ψηφοφόρων της που βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα όπως αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις.


Πηγή: thetoc.gr