Θύματα μεγάλης ιντερνετικής απάτης χιλιάδες Ελληνες

Gazzetta team
Θύματα μεγάλης ιντερνετικής απάτης χιλιάδες Ελληνες
Μία απάτη που υπόσχεται δωρεάν ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων αν πληρώσεις συγκεκριμένο ποσό και προσελκύσεις και άλλους στο project, έχει ήδη τα πρώτα της κρούσματα και στη χώρα μας.

«Θα σου άρεσε να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με μηδενικό κόστος; Έλα να γίνει μέρος της πρώτης κοινότητας δωρεάν ενοικίασης αυτοκινήτου», υπόσχετα μία εταιρεία που φέρεται να είναι «βιτρίνα» εξαπάτησης χιλιάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές που έχουν εδώ και μερικούς μήνες ολοκληρώσει τις πρώτες τους έρευνες σχετικά, δύο αδέρφια σύστησαν μια εταιρεία στη Γερμανία που λειτουργεί με το σύστημα πυραμίδας και μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να αποσπάει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ!

Κάθε θύμα της απάτης καλείται να καταβάλλει ένα ποσό που ορίζεται γύρω στα 500 ευρώ, με την υπόσχεση προσελκύοντας κι άλλα μέλη, όχι μόνο να μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν ένα ποιοτικό όχημα με καλυμμένα τα κόστη χρήσης (μεικτή ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, αλλαγές ελαστικών κ.α.) αλλά μπορεί και να εισπράττει και χρήματα εφόσον δημιουργήσει το δικό του, διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο!

Σύμφωνα πάντα με τις ιταλικές αρχές, στην περίοδο της έρευνας πιστοποιήθηκε η συμμετοχή άνω των 23.000 ανθρώπων στη γειτονική χώρα.

Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή την επόμενη φορά που θα σας τάξουν κάτι που μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Γιατί συνήθως, δεν είναι…


Πηγή: imerisia.gr