Πέταξαν κατά λάθος τα λεφτά και τα βρήκαν στο απορριματοφόρο

Gazzetta team
Πέταξαν κατά λάθος τα λεφτά και τα βρήκαν στο απορριματοφόρο
Είχαν την τύχη με το μέρος τους! Άνθρωποι από τον θίασο του Μάρκου Σεφερλή ξέχασαν φάκελο με μεγάλο ποσό σε ταβέρνα. Ο φάκελος πετάχτηκε, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου βοήθησαν για να βρεθεί.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές τον θίασο του Μάρκου Σεφερλή. Όταν τελείωσε η παράσταση, ο θίασος και οι τεχνικοί πήγαν για φαγητό σε ψητοπωλείο στην Πλατεία Δασκαλογιάννη. Μαζί τους είχαν κι ένα φάκελο με ένα σεβαστό ποσό τον οποίο ξέχασαν φεύγοντας πάνω στο τραπέζι.

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού, μάζεψαν τα αποφάγια, τα έβαλαν σε μια σακούλα σκουπιδιών και τα κράτησαν στο μαγαζί παραδίδοντάς τα το πρωί της Παρασκευής στο μικρό απορριμματοφόρο, που μαζεύει τα Απορρίμματα από την πλατεία. Το πρωί, άνθρωπος του θιάσου που έψαχνε για το φάκελο, έφτασε στο ψητοπωλείο αναζητώντας τον. Όταν ο ιδιοκτήτης του είπε ότι τα σκουπίδια είχαν πεταχτεί, κανείς δεν ήλπιζε ότι τα βρεθούν.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τις καθαρίστριες. Μιλώντας στο τοπικό cretalive ειπε: «Ήξερα πως ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα, αλλά όφειλα να κάνω μια προσπάθεια για να μην δείξω στον ξένο άνθρωπο πως δεν προσπάθησα ή πως τα βρήκαμε τα χρήματα και τα βάλαμε στην τσέπη.

Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τις δύο κοπέλες που κάνουν την αποκομιδή και μας είπαν πως εκείνη την ώρα- εντελώς τυχαία- έκαναν τη μεταφόρτωση από το μικρό απορριμματοφόρο στο μεγαλύτερο και θα ήταν ευχής έργον αν δεν είχε ξεκινήσει η σύνθλιψη τους από το μηχάνημα.

Τους είπα να περιμένουν και έρχομαι κι εγώ. Όταν πήγα δεν πίστευα στα μάτια μου.

Η μία κοπέλα ήταν έξω από το απορριμματοφόρο και η άλλη ήταν μέσα σε αυτό, χωμένη ως τον λαιμό, να ψάχνει τις σακούλες.

Και πράγματι η γυναίκα βρήκε τη μπλε σακούλα και μέσα σ´ αυτήν άθικτο το φάκελο με τα χρήματα. Και να μου το ´λεγε κάποιος, αν δεν το βλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα».

Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης που συνεχάρη τις δυο γυναίκες για την επαγγελματική ευσυνειδησία και τιμιότητα τους, και εκείνος με τη σειρά του το μετέφερε στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό που επιβράβευσε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας με 5 ημέρες τιμητική άδεια.

Πηγή: cretalive.gr