Ουάσινγκτον και Πεκίνο συνεργάζονται για το πρόβλημα τη Β. Κορέας

Gazzetta team
Ουάσινγκτον και Πεκίνο συνεργάζονται για το πρόβλημα τη Β. Κορέας
Συνεργασία με το Πεκίνο ξεκινάει η Ουάσινγκτον απέναντι στο πρόβλημα της Β. Κορέας...

Η αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα ήταν μια απόπειρα της Πιονγκγιάνγκ "να προκαλέσει κάτι" υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με το Πεκίνο για να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή.

Η δοκιμή της Κυριακής "δείχνει γιατί συνεργαζόμαστε τόσο στενά με τους Κινέζους τώρα, μετά τη συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο" μεταξύ των προέδρων της Κίνας και των ΗΠΑ, τόνισε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος που τον μεταφέρει στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή. Αυτή η αμερικανοκινεζική προσπάθεια έχει ως στόχο "να διατηρηθεί υπό έλεγχο" η κατασταση στην Κορέα και στοχεύει σε μια "αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο", συνέχισε, τονίζοντας ότι τον στόχο αυτό συμμερίζονται επίσης η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

"Όλοι μας έχουμε τα ίδια συμφέροντα" πρόσθεσε.

Ο Μάτις έφτασε σήμερα στο Ριάντ, τον πρώτο σταθμό στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Κατάρ και το Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: koolnews.gr