Έχασε 50.000 ευρώ, τα βρήκαν και του τα επέστρεψαν

Gazzetta team
Έχασε 50.000 ευρώ, τα βρήκαν και του τα επέστρεψαν
Ένας 47χρονος από την Κρήτη έχασε έναν φάκελο με 50.000 ευρώ, ωστόσο ένας συγχωριανός του τα βρήκε και τα επέστρεψε.

Ο 47χρονος διασώστης του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γρηγόρης Επιτροπάκη, πριν από λίγες μέρες, έβαλε μέσα σε έναν φάκελο 50.000 ευρώ, με σκοπό να τα καταθέσει στην Τράπεζα για την αγορά αγροτικού μηχανήματος. Τύλιξε το φάκελο σε πλαστικές σακούλες, τον έβαλε μέσα σε ένα σακίδιο μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα και τον κρέμασε στο τιμόνι της μηχανής του.

Κάποιες άλλες δουλειές τον καθυστέρησαν και δεν πρόλαβε την τράπεζα ανοιχτή. Στο δρόμο από το χωριό Μύρτος προς την Ψαρή Φοράδα, το σακίδιο έπεσε στον δρόμο, χωρίς όμως ο κος Επιτροπάκης να το αντιληφθεί εκείνη την ώρα, παρά μόνο όταν έφτασε στο χωριό.

Επέστρεψε στο δρόμο και έψαχνε, ρωτούσε περαστικούς, ωστόσο κανείς δεν είχε δει το σακίδιο και το φάκελο με τα χρήματα. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ θυμήθηκε ότι μέσα στο μαύρο σακίδιο υπήρχαν 2 κινητά τηλέφωνα και πως το ένα ήταν ενεργοποιημένο. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις, κάποιος απάντησε.

Ήταν ένας συγχωριανός του, ο 43χρονος αγρότης Αρης Δασκαλάκης, ο οποίος βρήκε και πήρε το σακίδιο από τη μέση του δρόμου και το περιμάζεψε στο σπίτι του.

«Ημουν σίγουρος ότι θα έβρισκα τα λεφτά. Μία φωνή μέσα μου μου έλεγε ότι θα μου επιστραφούν», δήλωσε συγκινημένος στο ekriti.gr ο κ. Επιτροπάκης. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν και τα χρήματα δόθηκαν πίσω ενώ όπως σημειώνεται ο κ. Δασκαλάκης δεν επιθυμούσε καμία αμοιβή για την καλή του πράξη. «Δεν θέλω λεφτά επειδή έκανα το καθήκον μου», είπε στον συγχωριανό του.

Πηγή: lifo.gr