Το Μπουένος Άιρες νομιμοποιεί την ιατρική χρήση κάνναβης

Gazzetta team
Το Μπουένος Άιρες νομιμοποιεί την ιατρική χρήση κάνναβης
Οι γερουσιαστές στην Αργεντινή υιοθέτησαν τελικά αργά χθες βράδυ νόμο που επιτρέπει την ιατρική χρήση του λαδιού της κάνναβης αλλά διατήρησαν την απαγόρευση της καλλιέργειας του φυτού, ένα αίτημα των οικογενειών ασθενών.

Ο νόμος, που είχε ήδη εγκριθεί από τους βουλευτές τον Νοέμβριο, επιτρέπει την εισαγωγή λαδιού κάνναβης για τους ασθενείς στους οποίους συνταγογραφείται η κάνναβη για θεραπεία, καθώς και στο υπουργείο Υγείας να παρέχει δωρεάν το φάρμακο σε ασθενείς με επιληψία, αυτισμό και άλλες ασθένειες.

"Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μια πολύ μεγάλη χαρά, καθώς αυτό θα ανακουφίσει τους ασθενείς όποια κι αν είναι η νόσος τους", δήλωσε η Μαρία Λάουρα Αλάζι, μητέρα της 4χρονης Ζοζεφίνας που προσβλήθηκε σε ηλικία των επτά μηνών από το σύνδρομο Γουέστ, μια σοβαρή μορφή επιληψίας.

Ο νόμος "ανοίγει τον δρόμο για την εξασφάλιση της ουσίας σε νόμιμο προμηθευτή καθώς και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη", δήλωσε με ικανοποίηση ο γιατρός Μαρσέλο Μοράντε στους διαδρόμους της Γερουσίας, μετά την ψήφιση του νόμου.

Μετά την πρωτοποριακή απόφαση της Ουρουγουάης, η οποία τον Δεκέμβριο του 2013 έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την παραγωγή, διανομή και χρήση κάνναβης, και άλλες χώρες όπως το Μεξικό, η Κολομβία και η Χιλή άλλαξαν τη θέση τους στρεφόμενες σε μια προοδευτική νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην αμερικανική ήπειρο.