Δωρεάν ταξίδια σε έως 7.000 νέους θα δώσει η Κομισιόν!

Gazzetta team
Δωρεάν ταξίδια σε έως 7.000 νέους θα δώσει η Κομισιόν!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε έως 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της ΕΕ.

Η Κομισιόν είπε ότι είχε επιμερίσει 2,5 εκατ. ευρώ για να προσφέρει αρχικά σε 5.000 νέους την δυνατότητα να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ένα ψήφισμα ζητώντας να δοθούν σε όλους τους 18χρονους δωρεάν εισιτήρια InterRail, που ουσιαστικά είναι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, επιτρέποντας σε νέους ανθρώπους να ταξιδεύουν με το τρένο σε όλη την Ευρώπη κατά βούληση.

«Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δισεκ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Κομισιόν.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που αποτελεί μια εφάπαξ πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, πρέπει να επιλέξουν το πλέον βιώσιμο περιβαλλοντικά μέσο μετακίνησης, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Οι νέοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning για ταξίδια που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2018. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι αξίας έως 530 ευρώ.