H άγνωστη αναφορά που ξεσκέπασε τον Σώρρα

Gazzetta team
H άγνωστη αναφορά που ξεσκέπασε τον Σώρρα
Μια άγνωστη μήνυση του φυγόποινου Αρτέμη Σώρρα, την οποία είχε καταθέσει το 2012 κατά όλων των αρχηγών κομμάτων για εσχάτη προδοσία, στράφηκε τελικά εναντίον του, αφού απέδειξε -και με δικαστική βούλα- ότι τα όσα λέει περί 600 δισ. ευρώ δεν είναι παρά ένα τεράστιο παραμύθι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Εθνος», ο Αρτέμης Σώρρας, στις 29 Νοεμβρίου 2012 κατέθεσε μήνυση στον Αρειο Πάγο κατά των όλων των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία.

Ξεχνούν όμως μία άλλη, πρόσφατη, η οποία εξεδόθη με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Σώρρα σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη Στουρνάρα, όλων των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του Κοινοβουλίου.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώτης διερεύνησε επι μακρόν τους ισχυρισμούς του φυγόποινου αρχηγού της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», καλώντας μάλιστα μάρτυρες από την ΤτΕ, αναζητώντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας σε λογαριασμό της οποίας φέρεται να τηρείται το δυσθεώρητο ποσό, ενώ ζήτησε τη διενέργεια αλληλογραφίας μεταξύ των κλιμακίων της Ιντερπόλ για τη διερεύνηση της αξιοπιστίας των λεγομένων του μηνυτή.

Πριν ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του 2016 κατέληξε σε διάταξη αρχειοθέτησης της αναφοράς, αφού από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη του ποσού των 600 δισ. ευρώ. Μάλιστα, αποφαίνεται ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των 600 δισ. είναι όχι μόνο αβάσιμοι αλλά και εξωπραγματικοί, και γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά πρέπει να μπει στο αρχείο.

Μάλιστα η διάταξη της αρχειοθέτησης πήρε τη «σφραγίδα» και του εισαγγελέα Εφετών και έχει μπει για τα καλά στα συρτάρια της δικαστικής λήθης.

«Εν όψει του δυσθεώρητου ύψους του ποσού που ο μηνυτής κατείχε, το αίτημά του αντιμετωπίζεται ευλόγως με δυσπιστία, καθώς ο σχετικός έλεγχος που έγινε κατέδειξε αφενός μεν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως κατέχει περιουσία περίπου 72 δισ. δολάρια, αφετέρου δε ότι το ποσό των εντόκων γραμματίων αμερικανικού Δημοσίου σε κυκλοφορία παγκοσμίως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ανέρχεται σε περίπου 1,5 τρισ. δολάρια» λέει στη διάταξή του ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά την έρευνά του επί των οικονομικών δεδομένων που θέτει ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις». «Υπό τα δεδομένα αυτά», συνεχίζει, «ο ισχυρισμός ότι κάποιος κατέχει το ήμισυ του κυκλοφορούντος ποσού παγκοσμίως των αμερικανικών εντόκων, ευλόγως εκτιμάται ως εξωπραγματικός. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι προς πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, με την από 20/1/2015 παραγγελία μας, ζητήσαμε να ληφθεί κατάθεση από φυσικό πρόσωπο, υπό στοιχεία Stephen Robinson, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής στην Ελλάδα της εταιρείας Federal Stock Transfer, στην οποία φέρεται να τηρείται υπό τη μορφή Trusury Bills υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας κηδεμονεύοντας λογαριασμός με το ως άνω ποσό, ο οποίος όμως αναζητηθείς δεν ανευρέθη».

Την ίδια ώρα κλείνει ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης με την εισαγγελέα Μ. Αυλίδο να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του πορίσματός της για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Η εισαγγελική λειτουργός λαμβάνοντας καταθέσεις από στελέχη της οργάνωσης του Σώρρα, που σήμερα έχουν αποχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταλήξει στις αξιόποινες πράξεις που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον φυγόποινο και τους συνεργάτες του.

Πηγή: iefimerida.gr