Το ISIS πίσω από την επίθεση σε ρωσική βάση στην Τσετσενία

Gazzetta team
Το ISIS πίσω από την επίθεση σε ρωσική βάση στην Τσετσενία
Την ευθύνη για την επίθεση σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Τσετσενία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους,

Την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σε μια ρωσική στρατιωτική βάση στην Τσετσενία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚ, την οποία εντόπισε το SITE, έξι τζιχαντιστές «κατάφεραν να επιτεθούν σε μια στρατιωτική βάση της Εθνοφρουράς της Ρωσίας» στη βορειοδυτική Τσετσενία. Συγκρούστηκαν με τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί και σκότωσαν «τουλάχιστον έξι από αυτούς» πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί.

Στην επίθεση αυτή είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διευκρίνισε ότι άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Πηγή: newsbeast.gr