Δύο νέες συλλήψεις για την επίθεση στο Λονδίνο

Gazzetta team
Δύο νέες συλλήψεις για την επίθεση στο Λονδίνο
Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες "σημαντικές" συλλήψεις τη χθεσινή νύχτα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Λονδίνο.

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες "σημαντικές" συλλήψεις τη χθεσινή νύχτα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Λονδίνο. Οι συλλήψεις αυτές αυξάνουν σε 9 τον αριθμό των προσώπων που τελούν υπό κράτηση, δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι στους δημοσιογράφους, δύο ημέρες μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους, εκτός του δράστη. Η μια σύλληψη έγινε στα Γουέστ Μίντλαντς και η άλλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. "Τώρα έχουμε εννέα άτομα που παραμένουν υπό κράτηση, και μια γυναίκα που αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση", διευκρίνισε.


Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που είναι πίσω από την επίθεση, ονομαζόταν Χαλίντ Μασούντ, γεννήθηκε στη Βρετανία, προσηλυτίστηκε το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε αρκετά ψευδώνυμα. Η αστυνομία προσπαθούσε να διαπιστώσει αν άλλοι τον κατηύθυναν.

"Η έρευνά μας επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινήτρων του, πώς επιχείρησε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες του", είπε ο Ρόουλι. "Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη καμιά απόδειξη όσον αφορά περαιτέρω απειλές, καταλαβαίνετε την αποφασιστικότητά μας να μάθουμε εάν ο άνδρας έδρασε εντελώς μόνος του, επηρεασμένος ίσως από την προπαγάνδα των τρομοκρατών, ή αν άλλοι τον ενθάρρυναν, υποστηρίζοντας ή κατευθύνοντάς τον".

Ο Ρόουλι είπε ότι ο δράστης της επίθεσης προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων συνολικά. Δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τρίτος φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Πηγή: thetoc.gr