Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το Android O στις συσκευές

Gazzetta team
Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το Android O στις συσκευές
Η Google κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ετοιμάζεται για την παρουσίαση και την κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού συστήματος για Android συσκευές.
Όπως πάντα λίγο καιρό πριν το ετήσιο συνέδριο Google I/O, οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την Preview έκδοση του Android O είναι οι developers οι οποίοι μπορούν με τη σειρά να τους να εγκαταστήσουν την νέα έκδοση σε συγκεκριμένες συσκευές Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel και Pixel XL.
Όπως είναι λογικό η βασική απορία όλων κάθε χρόνο είναι τι βελτιώσεις και τι νέες λειτουργίες φέρνει το νέο Android λειτουργικό όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του και φυσικά οι πρώτες απορίες λύνονται με τους developers να έχουν ήδη επιλέξει τα αγαπημένα τους νέα χαρακτηριστικά τα οποία είναι:
  1. Υποστήριξη του πρωτοκόλλου Wi-Fi Aware για επικοινωνία μεταξύ των συσκευών χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο Internet
  2. Καλύτερος έλεγχος των ενεργειών που γίνονται στο παρασκήνιο (background) με σκοπό την εξοικονόμηση δεδομένων και φυσικά μπαταρίας.
  3. Νέα φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης στοιχείων για τους developers μέσα στις εφαρμογές τους.
  4. Υποστήριξη λειτουργίας Picture-in-Picture
  5. Υποστήριξη πολλαπλών οθονών (multi-display)
  6. Νέες ειδοποιήσεις με δυνατότητα κατηγοριοποίησης, αλλά και επιλογής αναβολής για ένα χρονικό διάστημα (snooze) στη λήψη ειδοποιήσεων ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή
  7. Ρύθμιση των χρωμάτων μέσα στις εφαρμογές
  8. Συνεργασία με τη Sony για την υποστήριξη codecs ήχου Bluetooth LDAC και aptX
  9. Δυνατότητα ενσωμάτωσης animations στα εικονίδια του συστήματος και των εφαρμογών (Adaptive Icons)
  10. Νέο ConnectionService API για επικοινωνία των third-party εφαρμογών με συστήματα διαφορετικού περιβάλλοντος χρήσης, όπως το Android Auto
Όπως είναι λογικό, σιγά σιγά θα έρχονται κι άλλες λειτουργίες στο Android O ενώ δεν αποκλείεται πολλές από τις παραπάνω λειτουργίες να μην κυκλοφορήσουν στην τελική έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Πηγή: newsit.gr