Τα ρομπότ φτιάχνουν την δική τους γλώσσα

Gazzetta team
Τα ρομπότ φτιάχνουν την δική τους γλώσσα
Όταν αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, ξεκίνησαν να «μιλούν» το ένα στο άλλο

Τα ρομπότ κάποια στιγμή θα συνομιλούν μεταξύ τους σε μια δική τους γλώσσα, λένε οι ερευνητές του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης Open AI, στις ΗΠΑ.

Ένα νέο πείραμα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις τους απέδειξε πως τα ρομπότ, όταν αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, ξεκίνησαν να «μιλούν» το ένα στο άλλο.

Τα ρομπότ έπρεπε να κάνουν πράγματα από μόνα τους, αλλά και να δώσουν εντολές το ένα στο άλλο. Όπως έδειξε το πείραμα, χρησιμοποίησαν «ενισχυτική μάθηση», μια τεχνική που ξεκίνησε δοκιμαστικά με ήχους, έως ότου τα ρομπότ έβρισκαν αυτόν που τους «ταίριαζε» καλύτερα, ώστε να «καταλάβει» το ένα τι του ζητούσε το άλλο.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όπως και η ανθρώπινη γλώσσα, έτσι και αυτή των ρομπότ θα εξελιχθεί μέσα από λέξεις, χειρονομίες και ήχους και τα ρομπότ θα μπορούν κάποια στιγμή να επικοινωνήσουν όσα σκέφτονται, χρησιμοποιώντας την δική τους γλώσσα.

Πηγή: protothema.gr