Γερμανοί ζητούν πρόσφυγες από την Ελλάδα!

Gazzetta team
Γερμανοί ζητούν πρόσφυγες από την Ελλάδα!
Η πρωτοβουλία από το Οσναμπρικ με την επωνυμία «50 από την Ειδομένη» μάχεται ώστε να υλοποιηθεί η ευρωπαϊκή υποχρέωση για κατανομή των προσφύγων.

Ρεπορτάζ της Stuttgarter-Zeitung αναφέρεται σε πρωτοβουλίες πολιτών σε διάφορες γερμανικές πόλεις προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες στις περιοχές τους για να μειώσουν τον αριθμό τους στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η πρωτοβουλία από το Οσναμπρικ με την επωνυμία «50 από την Ειδομένη» μάχεται ώστε να υλοποιηθεί η ευρωπαϊκή υποχρέωση για κατανομή των προσφύγων.

«Η πρωτοβουλία ιδρύθηκε για να πάρει 50 πρόσφυγες που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες στον ελληνικό καταυλισμό και να τους προσφέρει μια ζωή στο Οσναμπρικ. Ο δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία…

»Το Οσναμπρικ δεν είναι η μοναδική γερμανική πόλη. Παρόμοιες πρωτοβουλίες οργανώθηκαν παλαιότερα αλλά ενεργοποιούνται και πάλι διότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο έχει στόχο να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι τέτοιες δραστηριότητες υπάρχουν σε Βερολίνο, Ντάρμσταντ, Εσεν, Αμβούργο, Γκέτινγκεν, Μάιντζ, Πότσνταμ, Βόλφσμπουργκ και Βούπερταλ.

Πηγή: tanea.gr