Πεζοναύτης φώναξε «φύγετε απ’ τη χώρα μου» και σκότωσε Ινδό σε μπαρ

Gazzetta team
Πεζοναύτης φώναξε «φύγετε απ’ τη χώρα μου» και σκότωσε Ινδό σε μπαρ
Βετεράνος πεζοναύτης ο 51χρονος κατηγορούμενος στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας από το Κάνσας κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ινδού μηχανικού και τον τραυματισμό ενός συμπατριώτη του αλλά και ενός Αμερικανού μέσα σε ένα μπαρ και οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Η δολοφονία του 32χρονου Σρινίβας Κουτσιμπότλα έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των ινδικών μέσων ενημέρωσης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης: πολλοί εξέφραζαν ανησυχίες ότι η μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας.

Ο Άνταμ Πάριντον, 51 ετών, βετεράνος πεζοναύτης, κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης ενώ αντιμετωπίζει και δύο κατηγορίες για απόπειρα φόνου εκ προμελέτης, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τζόνσον, Στίβεν Χάουι.

pgindk2

Ο Πάριντον φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Κουτσιμπότλα, ενώ τραυμάτισε τον Αλόκ Μαντασάνι, επίσης 32 ετών, μέσα στο Austins Bar & Grill, στο Ολέιθα του Κάνσας, το βράδυ της Τετάρτης. Τουλάχιστον ένας μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Kansas City Star ότι ο δράστης φώναξε «φύγετε απ' τη χώρα μου» πριν πυροβολήσει τους δύο Ινδούς. Στη συνέχεια ο Πάριντον τραυμάτισε τον 24χρονο Αμερικανό Ίαν Γκρίλοτ, όταν προσπάθησε να παρέμβει.

«Με αποκαλούν ήρωα... Απλώς έκανα ό,τι θα έπρεπε να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος για κάποιον άλλον άνθρωπο», είπε ο Γκρίλοτ από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο χέρι και το στήθος.

Στο πατρικό σπίτι του Κουτσιμπότλα, στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας, μέλη της οικογένειάς του ζήτησαν από την ινδική κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ινδών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ γιατί «οι αδελφοί μας, οι αδελφές, μας, οι συγγενείς μας βρίσκονται εκεί», όπως είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός του θύματος, Βένου Μαντάβ.

Ο εισαγγελάς Χάουι απέφυγε να σχολιάσει λεπτομέρειες του εγκλήματος ή να μιλήσει για το κίνητρο του δράστη. «Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα γεγονότα και όχι εικασίες. Για αυτόν τον λόγο δεν είμαστε έτοιμοι αυτήν τη στιγμή να μιλήσουμε για συγκεκριμένα γεγονότα της υπόθεσης», εξήγησε.

Η εκλογή του Τραμπ στην προεδρία χαιρετίστηκε στην αρχή από πολλούς στην Ινδία που θεωρούν ότι η πρόθεσή του να περιορίσει τον αριθμό των μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ ευνοεί τους ινδουιστές Ινδούς. Η δολοφονία του 32χρονου μηχανικού ωστόσο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Μην σοκάρεστε! Να θυμώσετε! Ο Τραμπ σπέρνει το μίσος. Πρόκειται για έγκλημα μίσους» έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενος στα 2,6 εκατομμύρια «ακολούθους» του, ο γνωστός Ινδός ηθοποιός Σιντάρτ.

Ο Καβιπρίγια Μουτουραμαλίνγκαν, ένας φίλος και πρώην συνεργάτης του θύματος, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να συγκεντρώσει με έρανο στο διαδίκτυο πάνω από 250.000 δολάρια για να βοηθήσει την οικογένεια του Κουτσιμπότλα με τα έξοδα της μεταφοράς της σορού του και της κηδείας του. «Είναι απίστευτο το σοκ. Πρόκειται για έναν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που είχα γνωρίσει ποτέ», είπε περιγράφοντας έναν «χαλαρό» άνθρωπο που απέφευγε τις αντιπαραθέσεις και πάντα χαμογελούσε.

Ο Κουτσιμπότλα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο και από το 2014 εργαζόταν για την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Garmin. Ήταν παντρεμένος, αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Το FBI ερευνά την πιθανότητα να επρόκειτο για έγκλημα μίσους, όπως είπε ο ειδικός πράκτορας Έρικ Τζάκσον.

Ο ύποπτος έφυγε πεζός από το μπαρ και εντοπίστηκε πέντε ώρες αργότερα σε ένα εσιατόριο στο Κλίντον του Μισούρι. Φέρεται να είπε σε έναν υπάλληλο εκεί ότι χρειαζόταν μια κρυψώνα επειδή είχε σκοτώσει «δύο Μεσανατολίτες», σύμφωνα με την εφημερίδα Star. Συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και επάνω του δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Πηγή: newsbeast.gr