Είναι τελικά το DNA των Ελλήνων διαφορετικό; (pics)

Gazzetta team
Είναι τελικά το DNA των Ελλήνων διαφορετικό; (pics)
Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο πως ο Ιχώρ είναι το αίμα των θεών και των αθανάτων. Θεωρούταν ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς.

Ακόμα μια έρευνα των ellinikahoaxes.

Η μυθολογική αναφορά στον Ιχώρ έφτασε ως τις μέρες μας με κάποιους να θεωρούν πως οι Έλληνες τον κληρονόμησαν μέσω των αρχαίων προγόνων.

Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως η απλοομάδα E1b1b του Υ χρωμοσώματος, είναι η απόδειξη για αυτή τη κληρονομιά που κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς

Τι είναι το E1b1b

Η απλοομάδα E1b1b (παλαιότερα γνωστή ως E3b) αντιπροσωπεύει την τελευταία μεγάλη απευθείας μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ.

Κατανομή του E1b1b

Στην Ελλάδα, η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-40% ανάλογα τη περιοχή με μέσο όρο το 21%. Υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία. Στην Αφρική όμως είναι πολύ υψηλότερη. 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως το E1b1b είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr