Ελεύθερη η μητέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά της (pics)

Gazzetta team
Ελεύθερη η μητέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά της (pics)
Ενώ οι Αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά και ο πατέρας τους, για να διαπιστωθεί αν όντως είναι βιολογικά δικά του.

Ελεύθεροι, μέχρι να ορισθεί δικάσιμος, αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα ο πατέρας και η μητέρα των τριών παιδιών που βρέθηκαν στο δρόμο κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Το δράμα των τριών παιδιών από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, που εντοπίστηκαν να περιπλανώνται μόνα τους σε δρόμο της πόλης, δεν έχει τέλος.

Ενώ οι αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά και ο πατέρας τους για να διαπιστωθεί αν όντως είναι βιολογικά δικά του, μιας και δεν ήταν παντρεμένοι με την μητέρα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα εγείρεται και απασχολεί τις αρχές που διαχειρίζονται την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η απόδοση στον πατέρα τους, με δεδομένη την απόφαση της μητέρας να μην έχει την επιμέλειά τους, φαίνεται ως μάλλον απίθανο ενδεχόμενο και η πιθανότερη εκδοχή είναι να οδηγηθούν σε κάποιο ίδρυμα.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν δυσκολίες αφού δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι προτού προχωρήσει οποιαδήποτε σχετική διαδικασία «υιοθεσίας» από κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό, θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία των παιδιών και να προσδιοριστεί η ηλικία τους για να δηλωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια με δικαστική απόφαση και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της εκουσίας αναμένεται να οριστεί το ίδρυμα όπου θα οδηγηθούν.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που με έγγραφό της προς τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Παναγιώτη Μεϊδάνη, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά.

Την ίδια ώρα, στο πλευρό της γυναίκας που εγκατέλειψε τα τρία ανήλικα παιδιά της για να ζήσει τον μεγάλο έρωτα, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και ο άντρας εκείνος για χάρη του οποίου, όπως η ίδια λέει άφησε τα παιδιά της έξω από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ο Αλβανικής καταγωγής άντρας παρουσιάστηκε στην ασφάλεια Πατρών μαζί με δικηγόρο για να δει και να μιλήσει με την 20χρονη ερωμένη του.

Το protothema.gr μίλησε με την Εισαγγελία Πατρών σύμφωνα με την οποία η περίπτωση των ανήλικων παιδιών της οικογένειας είναι μία ιδιάζουσα υπόθεση αφού από τη μία έχουν βρεθεί οικογένειες που μπορούν να αναθρέψουν ανήλικα παιδάκια από την άλλη όμως καμία από αυτές τις οικογένειες δεν μπορεί να αναλάβει την ανατροφή και των τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

«Είναι μια διαδικασία που μας δυσκολεύει γιατί είναι παράνομα στη χώρα μας και οι δυο γονείς, τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο και μετά από πολύ μεγάλο κόπο βρήκαμε τις κλινικές που έχουν γεννηθεί και ευτυχώς τα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και εντός της ημέρας περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες γέννησής τους. Οι γονείς είναι εκτός γάμου γιατί δεν έχουν ούτε επίθετο τα παιδιά. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πού θα δοθούν τα παιδιά γιατί θέλουμε να δούμε τι θα γίνει και με το τέταρτο παιδί. Δεν θέλουμε να δώσουμε τα τρία και να αφήσουμε το τέταρτο. Από την άλλη δεν μπορείς να κρίνεις τον πατέρα ικανό για το τέταρτο παιδί και ανίκανο για τα τρία παιδιά. Άρα περιμένουμε το οριστικό DNA, τουλάχιστον να είναι αδέρφια μεταξύ τους γιατί αν δεν είναι μπορείς και να τα μοιράσεις τα παιδιά, γιατί εμείς δεν θέλουμε και ούτε έχουμε σκοπό να τα χωρίσουμε.

Το ότι δεν έχουν χαρτιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα για φύλαξη. Πρέπει να ανατεθεί η επιμέλειά τους και θεωρώ ότι το σωστό είναι να δοθούν τα παιδάκια σε κάποια ανάδοχη οικογένεια. Αλλά αυτή τη στιγμή για να τα πάρει και τα τέσσερα παιδάκια μια οικογένεια είναι δύσκολο γιατί θα έχουν πολλά έξοδα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προσφορές, έχουν εμφανιστεί άτεκνα ζευγάρια να πάρουν τα δύο παιδιά αλλά δεν θέλουμε και να τα χωρίσουμε. Και ειδικά το παιδάκι που είναι 5 ετών τα καταλαβαίνει όλα και πικραίνεται», λέει άνθρωπος μέσα από την εισαγγελία και προσθέτει:

«Ο πατέρας είναι παράνομα στη χώρα. Άρα θα πρέπει να κινήσουμε διοικητικά τις διαδικασίες της απέλασης. Επίσης δεν έχει αναγνωρίσει τα παιδιά και δεν έχουμε ληξιαρχικές πράξεις και τα παιδιά εφόσον δεν είναι αναγνωρισμένα δεν μπορούν να του δοθούν κιόλας. Αλλά δεν θα του δινόντουσαν έτσι κι αλλιώς αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά είναι ασφαλή εκεί που είναι, έχουν άμεση ιατρική παρακολούθηση και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Στις παρακάτω εικόνες η μητέρα και ο πατέρας των τριών κοριτσιών αποχωρούν από την αστυνομική διεύθυνση:








Πηγή: protothema.gr