Επιδείνωση από το βράδυ με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Gazzetta team
Επιδείνωση από το βράδυ με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Για λίγο καιρό... ξαποσταίνει η κακοκαικρία και από απόψε πρόκειται να μας "επισκεφτεί" ξανά! Το μεσημέρι της Δευτέρας (23.01.2017) η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει όλη τη χώρα από το βράδυ.

Η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις οποίες θα συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι, ίσως και χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.


Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και τοπικά χαλαζοπτώσεις και τις κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

1. Απόψε στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχες της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

2. Αύριο (24/01/17):

Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί
Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι

Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα

3. Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα το πρωί

Πυκνό χιόνι θα πέσει:

1. Απόψε στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα)

2. Αύριο Τρίτη (24/01/17):

Α. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές μέχρι το απόγευμα

Β. Στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

3. Την Τετάρτη (25/01/17) στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν

Πηγή: newsit.gr