Λαθραία τσιγάρα και αλκοόλ εντοπίστηκαν στην βόρεια Ελλάδα

Gazzetta team
Λαθραία τσιγάρα και αλκοόλ εντοπίστηκαν στην βόρεια Ελλάδα
Συνελήφθησαν ένας 56χρονος και ένας 30χρονος

Έβγαλε «λαγό» ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 56χρονου στη Δράμα, καθώς βρέθηκαν μέσα κούτες με λαθραία τσιγάρα. Όμως, δεν ήταν παρά η… κορυφή του παγόβουνου, όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του.

Ο 56χρονος συνελήφθη και την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια, άνδρες της οποίας πήγαν στην κατοικία του και ανακάλυψαν 1.570 πακέτα τσιγάρων και 246 συσκευασίες με καπνό που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και κατασχέθηκαν, μαζί με το αυτοκίνητο του δράστη και 45 ευρώ που είχε πάνω του.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που του απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία, ενώ τα λαθραία προϊόντα εστάλησαν στο Τελωνείο Δράμας για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Την ίδια τύχη είχε και ένας 30χρονος που συνελήφθη στις Σέρρες μετά από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που επέβαινε, όπου βρέθηκαν 60 φιάλες αλκοολούχων ποτών οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και τα λαθραία μπουκάλια εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: protothema.gr