Ο «Εθνικός Κήρυκας» καταγγέλλει τον Πάνο Καμμένο!

Gazzetta team
Ο «Εθνικός Κήρυκας» καταγγέλλει τον Πάνο Καμμένο!
Σάλος με τον Καμμένο- Ο «Εθνικός Κήρυκας» καταγγέλλει: Ζήτησε να ανακαλέσουμε ότι αυτοπροσκλήθηκε σε δεξίωση

Με μια ανάρτηση γεμάτη αιχμές ο εκδότης της μεγαλύτερης εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ, του Εθνικού Κήρυκα, Αντώνης Διαματάρης, απαντά στο σαιτ της εφημερίδας, για την ένταση που έχει «ξεσπάσει» ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την εφημερίδα με αφορμή το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο έντυπο ότι «Καμμένος και Παππάς αυτοπροσκλήθηκαν σε δεξίωση ομογενών αξιωματούχων», με τον τίτλο: «Κοροϊδία χωρίς όρια». Ο κ.Διαματάρης μετά λύπης του διαπίστωνει ότι «αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, είναι οι τάσεις αυταρχισμού της δήθεν αριστερής κυβέρνησης».

Ο κ. Διαματάρης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, αργά το απόγευμα, απαιτώντας -και απειλώντας- να ανακαλέσω το σχόλιό μου –με τίτλο «Κοροϊδία χωρίς όρια»– ισχυριζόμενος ότι είναι ανακριβές και ότι «δημιουργώ αρνητικό κλίμα» για την εδώ επίσκεψή του.

Εξυπακούεται -για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν τον «Εθνικό Κήρυκα»- ότι θα έσπευδα όχι μόνο να ανακαλέσω, αλλά και θα ζητούσα και συγγνώμη δημόσια, αν όντως το σχόλιο περιείχε ανακρίβειες, κάτι το οποίο βέβαια και του τόνισα.

Ο Υπουργός όμως επέμενε ότι διέθετε στοιχεία που επιβεβαίωναν τις ανακρίβειές μου. Επέμενα λοιπόν να μου τα στείλει. Οντως, μου έστειλε την πρόσκληση που έλαβε -από το Greek American Inaugural Reception- για να παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν των ομογενών αξιωματούχων.

Θα αποφύγω -από σεβασμό στη θέση του- να χαρακτηρίσω τα… στοιχεία.

Αν διάβαζε προσεκτικά το σχόλιό μου θα διαπίστωνε ότι εγώ δεν έγραψα ότι δεν είχε πρόσκληση. Εγραψα ότι αυτοπροσκαλέστηκαν – με τον Νίκο Παππά. Επίσης έγραψα ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό διασπείροντας με τα «παπαγαλάκια τους» πληροφορίες ότι δήθεν θα έχουν συνομιλίες ουσίας με στελέχη της νέας κυβέρνησης.

Για λόγους δικαιοσύνης παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το επίμαχο σχόλιό μου για να μπορεί ο κάθε ένας να κρίνει μόνος του:

«Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση -προσθήκη: προς τιμήν των ομογενών- ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- και εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Θα μου πείτε, γιατί όχι;

Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και ότι θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα. Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.

Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί».

Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι όντως διέπραξα ένα λάθος: Δεν φαντάστηκα ότι σε μια άσχετη δεξίωση, έτσι στο πόδι, ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας θα απένειμε βραβείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του σε κάποιον.

Κατ’ αρχήν δεν κατάλαβα γιατί βράβευσε τον κ. Πρίμπους. Μήπως έχει προλάβει να προσφέρει καμιά υπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας;

Δεύτερον, θα σκεπτόταν κανείς ότι υπάρχει ο τόπος και ο χρόνος για την απονομή βραβείων.

Ο τρόπος που το έκανε δείχνει «επαρχιωτισμό» ανεπίτρεπτο για υπουργό Αμυνας. Μα, επιτέλους, έχασε ο Ελληνας την αξιοπρέπειά του;

Τώρα, όσον αφορά την απειλή ότι αν δεν ανακαλέσω θα μου κάνει μήνυση: Θα το θεωρούσα άνευ σημασίας, ως μια έκφραση εν βρασμώ ψυχής, αν δεν ήταν υπουργός, αν δεν είχε το προηγούμενο που έχει με δημοσιογράφους στην Ελλάδα, κι αν δεν ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που είναι πέρα έως πέρα φανερό ότι επιχειρεί να εκφοβίσει -και άρα να ελέγξει- τα ΜΜΕ.

Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε εμάς, ούτε και την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «η αλήθεια αποτελεί την απόλυτη άμυνα» σε κάθε περίπτωση και περισσότερο όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα.

Αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, είναι οι τάσεις αυταρχισμού της δήθεν αριστερής κυβέρνησης της χώρας μας, απόδειξη μικρών ανθρώπων που δυστυχώς κατέχουν υψηλές θέσεις.

Πηγή: aixmi.gr