Διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση κατά Σώρρα

Gazzetta team
Διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση κατά Σώρρα
Η επίμαχη μήνυση θα ενταχθεί στην έρευνα που διεξάγει ήδη η Μαρία Αυγίτα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τη μήνυση που είχε καταθέσει χθες ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος κατά του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη, για πέντε αδικήματα, τα οποία αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Η επίμαχη μήνυση θα ενταχθεί στην έρευνα που διεξάγει ήδη η Μαρία Αυγίτα για την υπόθεση του 50χρόνου Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, ζητά την ποινική δίωξη τόσο του Αρτέμη Σώρρα όσο και του Εμμανουήλ Λαμπράκη, υποστηρίζοντας ότι το χρεόγραφο Σώρρα είναι «πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία».

Πηγή: protothema.gr