Για τα λεφτά έγινε τελικά το άγριο έγκλημα στο Ηράκλειο!

Gazzetta team
Για τα λεφτά έγινε τελικά το άγριο έγκλημα στο Ηράκλειο!
Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από κοινού και ψευδορκία, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου στους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση του 39χρονου επιχειρηματία που βρέθηκε δολοφονημένος στην περιοχή της Ροδιάς.

Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον του 34χρονου συνέταιρου του επιχειρηματία, της συντρόφου του 34χρονου, καθώς και εναντίον 25χρονου από την Αθήνα. Η συλληφθείσα σύντροφος του τελευταίου, αναμένεται να παραπεμφθεί αύριο στο αυτόφωρο για πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη που αφορά στο νόμο περί ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
Το πτώμα του 39χρονου, που είχε εξαφανισθεί από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, εντοπίσθηκε την Τρίτη έξω από το αυτοκίνητό του στην είσοδο του χωριού Ροδιά του Ηρακλείου κοντά σε ρυάκι, φέροντας σημάδια από χτυπήματα.

Η αστυνομία, από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για έγκλημα, εκτιμώντας ότι η δολοφονία του 39χρονου είχε γίνει σε άλλο σημείο και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην περιοχή της Ροδιάς.

Άμεσα η ΕΛΑΣ ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ, τόσο οι κάμερες ασφαλείας όσο και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, από τις πρώτες ημέρες προσήγαγε τον 34χρονο συνεταίρο του θύματος και τον κράτησε μέχρι την εξέλιξη της υπόθεσης, μια και σε βάρος του εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις για άλλες υποθέσεις.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος συνέταιρος του επιχειρηματία είχε εντοπισθεί από κάμερες ασφαλείας να οδηγεί το αυτοκίνητο του θύματος, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου ήταν ο 39χρονος δολοφονημένος και ακολουθούσε πίσω απ αυτό με άλλο αυτοκίνητο η φίλη του 34χρονου, η οποία φέρεται να ήταν αυτή που τον παρέλαβε για να διαφύγουν από τη Ροδιά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, και ο 34 χρόνος άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες για το έγκλημα στον 25χρονο από την Αθήνα, που παραδόθηκε σήμερα στα Χανιά, αφού νωρίτερα είχε συλληφθεί η σύντροφός του στο Ηράκλειο - και ο ίδιος έριχνε τις ευθύνες στον 34χρονο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικές διαφορές.

Πηγή: ethnos.gr