Σταθάκης: Ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού αερίου

Gazzetta team
Σταθάκης: Ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού αερίου
Σειρά διεθνών επαφών, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Ιερουσαλήμ, ενώ σήμερα ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη.

Στόχος των διεθνών αυτών επαφών είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο της περιοχής και παράλληλα να προσελκυστούν επενδύσεις σε περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ενεργειακών διαδρόμων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταθάκης. «Ο ένας διατρέχει την ΝΑ Μεσόγειο και ο δεύτερος διατρέχει την ΝΑ Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο αυτών των δύο και άρα υπάρχουν οι συνθήκες να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, που θα συμβάλει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, μέσω της διαφοροποίησης των οδών ενεργειακού εφοδιασμού της. Στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».

Οι επαφές των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό, κατέδειξαν το έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού αερίου, ο οποίος θα «διατρέχει» την Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας μία άμεση δίοδο εξαγωγών των αποθεμάτων της περιοχής προς την Ευρώπη.