Έλληνας ο σκληρός ληστής που αυτοκτόνησε στην Ομόνοια

Gazzetta team
Έλληνας ο σκληρός ληστής που αυτοκτόνησε στην Ομόνοια
Έλληνας είναι τελικά ο άνδρας που αυτοκτόνησε το πρωί στο πίσω μέρος της πλατείας Θεάτρου, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά αφού πρώτα αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για τον 38χρονο Θεόφιλο Λαζαράκη. Το περισταστικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του και αφού, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κρύφτηκε πίσω από κτήριο, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη συμπλοκή στην Ομόνοια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο Λαζαράκης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε.

Μια από τις σφαίρες μάλιστα καρφώθηκε στον τοίχο ενός καφενείου που βρίσκεται στην περιοχή.



Άκουσα 3 με 4 πυροβολισμούς δηλώνει στην κάμερα του protothema.gr επιχειρηματίας της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr