Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ

Gazzetta team
Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελληνίας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατόπιν της σημερινής της συνεδρίασης.

«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική, έπειτα από διάλογο 18 ημερών» σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζοντας την απόφαση της ΠΝΟ.

«Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το υλοποίησε πλήρως από την πρώτη στιγμή» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης».

Η συνεδρίαση των μελών της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες είχαν κηρύξει απεργία έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής.

Την Παρασκευή, υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να «ανοίξει» διάλογο για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε δεσμευτεί ότι η φορολόγηση των ναυτικών δεν θα εξομοιωθεί με την αντίστοιχη των μισθωτών.

Πηγή: nafteboriki.gr