Μπλακ άουτ σήμερα σε όλη τη χώρα - Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Gazzetta team
Μπλακ άουτ σήμερα σε όλη τη χώρα - Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες - Σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης απευθύνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και την « τρόικα εσωτερικού».

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθούν οι επιβάτες οι οποίοι θα «δοκιμαστούν» και από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00. Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ωστόσο δεν θεωρείται σίγουρη η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

- Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή) λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

-Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

-Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.

Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

-Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων ( ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη σημερινή πανελλαδική απεργία της.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην Ομόνοια.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και η ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11 το πρωί με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Χθες, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους έκαναν πορεία προς τη Βουλή, δηλώνοντας αποφασισμένοι «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο Μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους».

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της ότι έρχονται μέτρα και για το Δημόσιο τονίζοντας: «Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό "κόφτη". Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».

Πηγή: protothema.gr