Έτσι έκλεψαν 145.500 ευρώ από 72χρονη στην Πτολεμαΐδα

Gazzetta team
Έτσι έκλεψαν 145.500 ευρώ από 72χρονη στην Πτολεμαΐδα
Στημένη εκ των έσω ήταν η κλοπή «μαμούθ» στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Πτολεμαΐδα, καθώς τον δρόμο στον διαρρήκτη άνοιξε ένας συγγενής του θύματος δίνοντάς του το κλειδί της εξώπορτας και πληροφορίες για το πού θα έβρισκε έναν πραγματικό θησαυρό!

Το πρωί της Δευτέρας, η 72χρονη διαπίστωσε ότι έκαναν φτερά από το σπίτι της το τεράστιο ποσό των 145.500 ευρώ, μια χρυσή λίρα και χρυσαφικά αξίας 650 ευρώ και ειδοποίησε την τοπική Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και ότι ο εισβολέας διέθετε τα κλειδιά του σπιτιού. Έτσι, η έρευνά τους επικεντρώθηκε στο περιβάλλον του θύματος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαλευκάνθηκε η υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι δράστης ήταν ένας 53χρονος ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τα κλειδιά που του έδωσε ένας 41χρονος συγγενής της ηλικιωμένης. Ο φυσικός αυτουργός δεν εντοπίστηκε, αλλά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο και έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου κατέσχεσαν επτά ανιχνευτές μετάλλου, μια διόπτρα και μια σιδερένια λαβή με δύο λάμες μαχαιριού προσαρμοσμένες πάνω της.

Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που άσκησε στον ίδιο και τον συνεργό του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι άνδρες της Ασφάλειας αναζητούν τον 53χρονο, που φέρεται να έχει μαζί του και την πλούσια λεία της διάρρηξης.

Πηγή: protothema.gr