Κινηματογραφική Aπάτη στον Βύρωνα και αρπαγή 1.000.000 ευρώ

Gazzetta team
Κινηματογραφική Aπάτη στον Βύρωνα και αρπαγή 1.000.000 ευρώ
Πώς οι δύο συνεργοί με πλαστή διαθήκη έβαλα στο χέρι την μεγάλη περιουσία ηλικιωμένου;

Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πεθάνει στις 3 Ιουλίου 2014 μέσα στο σπίτι του στον Βύρωνα. Δεν είχε παιδιά και συγγενείς. Η περιουσία του ήταν δύο διαμερίσματα, ένας χώρος πάρκινγκ και περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά. Η οικονομική του κατάσταση και η ανυπαρξία κληρονόμων, με κάποιο τρόπο είχε γίνει γνωστή σε έναν 53χρονο δικηγόρο της Γλυφάδας και μια 48χρονη γυναίκα, οι οποίοι φαίνεται να συναποφάσισαν να γίνουν οι «κληρονόμοι». Τον Μάιο του 2016, κατασκεύασαν μία πλαστή διαθήκη, μέσω της οποίας όμως πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία αυτή κηρύχθηκε ως «κυρία». Με αυτόν τον τρόπο έγιναν κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προέβησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ηλικιωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 48χρονη πλήρωσε τον... φόρο ακίνητης περιουσίας και τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που περιήλθαν στην κατοχή της.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της πλαστής διαθήκης σε «κύρια» έπαιξε η κατάθεση ενός 42χρονου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, που υποστήριξε ότι η υπογραφή ήταν του ηλικιωμένου. Η 48χρονη εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» και πέτυχε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης στην Αθήνα). Ο 53χρονος δικηγόρος, εμφανίστηκε ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε Τραπεζικό Κατάστημα και αιτήθηκε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του νεκρού. Αυτή η ενέργεια φαίνεται να υποψίασε τους υπευθύνους της Τράπεζας, οι οποίοι ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, που διαπίστωσαν την απάτη.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δικηγόρος και η «κληρονόμος» συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση των κατηγορουμένων, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απάτη επί δικαστηρίω και παράβαση του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Πηγή: thetoc.gr