Βρέθηκαν βαλίτσες με 150 μολότοφ στα Εξάρχεια!

Gazzetta team
Βρέθηκαν βαλίτσες με 150 μολότοφ στα Εξάρχεια!
Τα μέτρα της αστυνομίας για την 6η Δεκέμβρη θα είναι δρακόντεια.

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στην Αστυνομία αφού βρέθηκαν βαλίτσες και τελάρα με πάνω από 150 μολότοφ σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Νοταρά 12 στα Εξάρχεια.

Οι ένοικοι των διπλανών σπιτιών ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς η μυρωδιά της βενζίνης ήταν πολύ έντονη.

Μόλις οι πυροσβέστες μπήκαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο εντόπισαν αρχικά ένα τελάρο γεμάτο με βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, ενώ συνεχίζοντας τις έρευνες βρήκαν επίσης μια βαλίτσα γεμάτη μολότοφ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τις μολότοφ θα χρησιμοποιούσαν ομάδες αντιεξουσιαστών σε επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, πιθανότατα μετά τις πορείες για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα της αστυνομίας για την 6η Δεκέμβρη θα είναι δρακόντεια, ενώ έχουν δοθεί εντολές στα αστυνομικά τμήματα να βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές στους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Οι αστυνομικοί που θα διατεθούν στις πορείες εκείνης της ημέρας, έχουν αυστηρές οδηγίες να παραμένουν ψύχραιμοι και να εκτελούν τις εντολές των ανωτέρων τους από το κέντρο επιχειρήσεων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης.

Πηγή: star.gr