Γενική Ασφάλεια... γιορτών για να προστατευθούν οι καταναλωτές

Gazzetta team
Γενική Ασφάλεια... γιορτών για να προστατευθούν οι καταναλωτές
Γενική Ασφάλεια… Εορτών, δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια διασφάλισης της αγοραστικής κίνησης, καταναλωτών, πολιτών και επαγγελματιών της πρωτεύουσας.

Γενική Ασφάλεια… Εορτών, δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια διασφάλισης της αγοραστικής κίνησης, καταναλωτών, πολιτών και επαγγελματιών της πρωτεύουσας, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Σε αυτό το πλαίσιο για αυτό το χρονικό διάστημα… καταργούνται οι γραμματείες των αστυνομικών υπηρεσιών προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό και να αυξηθούν οι ένστολες περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας. Στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. η εμφανής αστυνόμευση σε εμπορικά κέντρα, καταστήματα και δρόμους με αυξημένη εμπορική κίνηση, όπου την εορταστική περίοδο παρατηρείται αύξηση σε ληστρικές επιδρομές του… δρόμου σε βάρος ηλικιωμένων, καταναλωτών και ιδιοκτητών καταστημάτων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στους επικεφαλής αξιωματικούς των αρμόδιων υπηρεσιών είναι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης να περιφρουρούν έντονα μεγάλα εμπορικά κέντρα και δρόμους, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά να επιτηρούν διακριτικά εμπορικές συναλλαγές για τον εντοπισμό υπόπτων, που εμφανίζονταν την πρόθεση εκδήλωσης ληστειών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα κατά τις συναλλαγές, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που προβαίνουν σε εκταμιεύσεις χρηματικών ποσών, της πενιχρής σύνταξης ή του δώρου των εορτών.

Άλλες ομάδες αστυνομικών θα συμμετέχουν σε μικτά κλιμάκια με άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που βρίσκεται σε έξαρση την εορταστική περίοδο, κυρίως τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας ενώ οι οδοί Αθηνάς, Ερμού, Βαρβάκειος Αγορά και περιμετρικά αυτών, θα αστυνομεύονται έντονα από εκατοντάδες αστυνομικούς κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Ένα δείγμα της αύξησης έντασης αυτής της αστυνόμευσης είναι η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Χρήστου Δραγατάκη, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στις γραμματείες όλων των Αστυνομικών Τμημάτων της πρωτεύουσας, να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό των ένστολων περιπολιών.

Η εμπορική κίνηση που αναμένεται να αυξηθεί λόγο των γιορτών αποτελεί ένα ανοικτό πεδίο δράσης ληστών και διαρρηκτών που βάζουν στο στόχαστρο τους τις εισπράξεις καταστημάτων και μετρητά που έχουν στις τσέπες τους καταναλωτές και ηλικιωμένοι για τις αγορές των Χριστουγέννων. Γι αυτό το λόγο έχει δοθεί έμφαση για αυξημένη επαγρύπνηση τα χρονικά διαστήματα κλεισίματος των επιχειρήσεων και εξόδους των ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους τις εισπράξεις των ημερών.

Αντίστοιχη αστυνομική επιτήρηση θα έχουν και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση τις εορταστικές ημέρες με πολλούς από τους πολίτες να κυνηγούν την τύχη τους παίζοντας τυχερά παιχνίδια, ευελπιστώντας στο τζακ ποτ!


Πηγή: thetoc.gr