Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών ενόψει Εurogroup

Gazzetta team
Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών ενόψει Εurogroup
Με τις παρατεταμένες συζητήσεις Αθήνας-δανειστών για την αξιολόγηση να δυσχεραίνουν τη θέση της κυβέρνησης, Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο μπαίνουν στην τελική ευθεία για το κρας τεστ της 5ης Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο iefimerida, η προσδοκία είναι «να υπάρξει staff level agreement μέσα στο Σαββατοκύριακο». Και η ανταλλαγή στοιχείων με emails συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ωστόσο, ο πήχης έχει εμφανώς χαμηλώσει και διακηρυγμένος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δοθεί στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης –τουλάχιστον επί της αρχής-ένα καλό σήμα για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά. Ώστε, αμέσως μετά να μπορέσουν να γίνουν τα επόμενα βήματα για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Τροχάδην να ξεπεραστούν τα εμπόδια- ξορκίζουν μέτρα
Κατά τα λοιπά, στο κυβερνητικό στρατόπεδο ξορκίζουν μετ’ επιτάσεως την υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου. Και ευελπιστούν πως τις επόμενες ώρες θα καταφέρουν να διανύσουν την όποια απόσταση καταγράφεται στα δημοσιονομικά. Για να γεφυρωθεί το κενό των 200-250 εκατ. ευρώ για το 2018.

Στην κατεύθυνση αυτή πάντως, από το Μαξίμου διαβεβαιώνουν πως γίνεται ανταλλαγή προτάσεων με τους θεσμούς για να υπάρξει λύση.

Μήνυμα Τσίπρα σε Ολάντ
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για το Άμπου Ντάμπι όπου και θα παραστεί στη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο περιθώριο αυτής θα έχει συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει χείρα βοηθείας ώστε να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες και να τηρηθεί ο οδικός χάρτης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.


Πηγή: iefimerida.gr