Ορκίστηκε το νέο ΕΣΡ (pics)

Gazzetta team
Ορκίστηκε το νέο ΕΣΡ (pics)
Ορκίστηκαν σήμερα Δευτέρα, τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, δήλωσε ευχαριστημένος και ότι μιλάει από καρδιάς για τη σημερινή στιγμή, που έστω και καθυστερημένα ήρθε. Δήλωσε επίσης, ότι το ΕΣΡ έχει συγκεκριμένη ατζέντα για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, έτσι ώστε να κλείσει το κεφάλαιο για αυτή τη νέα κανονικότητα που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί.

«Είμαι σίγουρος ότι το νέο ΕΣΡ θα μπορέσει να αντιπαρέλθει άνετα τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις» είπε, κλείνοντας, ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή, καθώς το ΕΣΡ συγκροτείται σε σώμα, ενώ κάτι τέτοιο έχει να γίνει από το 2002 και αυτό αποδεικνύει, σημείωσε ο υπουργός, πολιτικές σκοπιμότητες. Χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο 4339 και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν.

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο τεχνολογικό υλικό και το προσωπικό του ΕΣΡ, ο υπουργός Ν. Παππάς είπε, ότι τώρα έχει την εγγύηση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα. «Η προσδοκία της κοινής γνώμης είναι παρότρυνση» τόνισε ο υπουργός.

Κλείνοντας είπε, ότι το νέο ΕΣΡ οφείλει να είναι το άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας, γιατί οι Έλληνες δικαιούμαστε να μην συρόμαστε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει (σημείωση: για τις τηλεοπτικές άδειες).

Το πρώην μέλος του ΕΣΡ, Γιώργος Στεφανάκης, χωρίς να αφήσει αιχμές για όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε ότι το ΕΣΡ έχει τη δυναμική με τον σημερινό «καπετάνιο» να ξαναβρεί το όραμά του, ώστε ο πολίτης να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και τους θεσμούς.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τη Βουλή, μέσω του προέδρου της κ. Βούτση, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση της εμπιστοσύνης αυτής, του μεγέθους και τη σπουδαιότητα των προβλημάτων. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, δήλωσε ο κ. Κουτρομάνος, στο μέτρο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, για να επιλυθούν όλα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα, με τη φιλοδοξία οι όποιες ρυθμίσεις να αντέξουν και στο μέλλον».

Η σύνθεση του ΕΣΡ

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη:

Πόπη Διαμαντάκου
Βασίλης Καραποστόλης
Νίκος Κιάος
Γιώργος Πλειός
Λίλιαν Μήτρου
Δήμητρα Παπαδοπούλου (διανύει ήδη τη θητεία της)
Γεώργιος Σαριδάκης


Πηγή: iefimerida.gr