Λουκέτο σε παγοδρόμιο που κατέψυξε 5.000 ψάρια (pics)

Gazzetta team
Λουκέτο σε παγοδρόμιο που κατέψυξε 5.000 ψάρια (pics)
Θεματικό πάρκο αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοποριακό, παγώνοντας 5.000 θαλάσσια ζώα μέσα στο δάπεδο του παγοδρομίου του, και προκάλεσε δημόσια κατακραυγή.

Ενα ιαπωνικό θεματικό πάρκο αποφάσισε να κάνει κάτι «πρωτοποριακό», παγώνοντας 5.000 θαλάσσια ζώα μέσα στο δάπεδο του παγοδρομίου του, ένα θέαμα που προκάλεσε δημόσια κατακραυγή.

Ψάρια, καβούρια και άλλα οστρακοειδή ενσωματώθηκαν μέσα στον πάγο ως μέρος μιας ειδικής χειμωνιάτικης ατραξιόν, που ονομάζεται «Freezing Port», δηλαδή παγωμένο λιμάνι.

Το πάρκο διαφήμισε αυτή την ατραξιόν ως «παγκόσμια πρωτιά» και δημοσίευσε στο facebook εικόνες των ψαριών με λεζάντες που έγραφαν «πνίγομαι» ή «είναι αποπνικτικά εδώ».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πάρκο πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ πάνω στα κατεψυγμένα ζώα.

Το ασυνήθιστο και ανατριχιαστικό αυτό παγοδρόμιο άνοιξε στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Ωστόσο πολύ γρήγορα το concept κρίθηκε καταστροφικό, με έλλειψη ηθικής. «Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι αυτό το πάρκο» πριν την υλοποιήσουμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα διευκρινίζοντας ότι «τα καημένα ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν».

Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου.

Επίσης ένα μέρος του πάρκου είχε μεγενθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών --όπως οι καρχαρίες-φάλαινες-- ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά.

"Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα αλλά μετά τις επικρίσεις, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Τοσίμι Τακέντα, εκφράζοντας λύπη για την τροπή που έλαβε το θέμα αυτό. Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα. "Την είχαμε σχεδιάσει" πριν από τη θύελλα των αντιδράσεων, τόνισε.


Πηγή: thetoc.gr