Καμμένος: Αυτός ήταν ο διάλογός μου με τον Μπάρακ Ομπάμα

Gazzetta team
Καμμένος: Αυτός ήταν ο διάλογός μου με τον Μπάρακ Ομπάμα
«Ηταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα στο τελευταίο μου ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον realfm 97,8 μετέφερε τον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Καμμένος είπε στον πρόεδρο Ομπάμα ότι «βοήθησε την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές, τον ευχαρίστησα και του είπα ότι τον υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε:

«Μου είπε ότι το κάνει με όλη του την καρδιά και ότι θα επιμένει στη βοήθεια προς την Ελλάδα.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έκανε λόγο για σημαντικό μήνυμα για το θέμα του χρέους, που θα μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα.

Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν πολύ ανθρώπινος και πολύ χαρούμενος που ήρθε στην Ελλάδα. «Μας είπε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να έρθει στη χώρα μας, στη χώρα της Δημοκρατίας, όπως είπε» συμπλήρωσε.

Γιατί υποδέχτηκε τον Ομπάμα ο Καμμένος και όχι ο Παυλόπουλος

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι εκ μέρους της κυβέρνησης τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κυβερνητικές πηγές δικαιολογούνταν λέγοντας ότι η διήμερη επίσκεψη του κ. Ομπάμα δεν είναι επίσημη, ώστε να τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά έχει χαρακτηριστεί ως επίσκεψη εργασίας.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι σημείωναν μάλιστα ότι και στην επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα ήταν και πάλι ο Πάνος Καμμένος στην υποδοχή.

Ωστόσο, κατά την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αυτός που είχε μεταβεί στον αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr