Πιέζουν την Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα το 2020

Gazzetta team
Πιέζουν την Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα το 2020
Κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο η Μισέλ Ομπάμα να αντιπαρατεθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020 για την προεδρία

Μπορεί η προσπάθεια της πρώην Πρώτης Κυρίας Χίλαρι Κλίντον να μπει στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος να στέφθηκε από αποτυχία και μάλιστα δύο φορές, όμως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και να δοκιμάσει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ίδια όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο ανάμειξης της με την ενεργό πολιτική.

Η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και μάλιστα μια έρευνα της εταιρίας Gallup της δίνει το 64% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.

Τα ατού της Μισέλ

Ηδη στο Twitter εμφανίστηκε το hashtag #Michelle2020 ρίχνοντας την ιδέα για μια υποψηφιότητα. Οι υποστηρικτές της αναφέρουν ότι η Μισέλ θεωρείται υπόδειγμα συζύγου και μητέρας, έχει άριστη επαγγελματική κατάρτιση, είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένη και αγαπητή στους πολίτες. Και επίσης ότι γράφει εξαιρετικές ομιλίες, όπως αυτή με την οποία κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν όλα αυτά που λέει (ο Τραμπ) είναι επώδυνα για εμάς, ως μεγάλες γυναίκες, τι μήνυμα παίρνουν τα μικρά κορίτσια για το πώς πρέπει να είναι η εμφάνισή τους και πώς πρέπει να φέρονται;»

“Δεν θα βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Οχι, όχι, δεν θα το κάνω” είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο και πρόσθεσε: “Εχω τόσα πολλά να κάνω έξω από τον Λευκό Οίκο χωρίς τους περιορισμούς, τα φώτα και τις κάμερες. Θέλω η φωνή μου να επηρεάζει όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατόν αλλά όχι από μια συγκεκριμένη παράταξη. Και αυτό μπορώ να το κάνω χωρίς να είμαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών”. Ειπε επίσης ότι τα παιδιά της έζησαν αρκετά χρόνια μέσα στον Λευκό Οίκο και στην πολιτική.

Την ίδια άποψη εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. “Ποτέ δεν θα θέσει υποψηφιότητα. Είναι ταλαντούχα και έξυπνη και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος γι’ αυτήν. Ομως η Μισέλ δεν έχει την υπομονή και την θέληση να είναι υποψήφια. Να είσαστε όλοι σίγουροι γι’ αυτό”.

Πηγή: thetoc.gr