Τα απολύτως τυπικά είπε ο Ομπάμα στην ομιλία του (vid)

Gazzetta team
Τα απολύτως τυπικά είπε ο Ομπάμα στην ομιλία του (vid)
Τις πρώτες επίσημες δηλώσεις μετά την εκλογή Ομπάμα,έκανε μέσω διαγγέλματος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

«Είχα την ευκαιρία να τον προσκαλέσω στον Λευκό Οίκο για μία ομαλή μετάβαση στην εξουσία. Δεν έχω κρύψει πως έχω πολλές διαφορές με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τέτοιες διαφορές είχα και με τον Μπους. Έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου για μία πετυχημένη μετάβαση για το καλό της χώρας», τόνισε αρχικά ο Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ο Ομπάμα δήλωσε περήφανος για τη Χίλαρι Κλίντον και για την καταπληκτική πορεία της.

«Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ως υπουργός Εξωτερικών. Όλοι είναι λυπημένοι όταν η ομάδα τους χάνει τις εκλογές, αλλά την επόμενη ημέρα θα πρέπει να σκεφτούν όλοι πως είμαστε πρώτα από όλα Αμερικανοί και πατριώτες», συμπλήρωσε.

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Τραμπ και αυτό μου έδωσε μία ανάταση γιατί μου έδωσε την αίσθηση της ενότητας, σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου, και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ελπίζω να διατηρήσει αυτό το πνεύμα», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγο πριν το τέλος του διαγγέλματός του, ο Ομπάμα αστειεύτηκε με τον αντιπρόεδρό του, κ. Μπάιντεν, λέγοντας πως αυτός δεν έχει καμία εκλογική ήττα, αλλά ο ίδιος έχει βιώσει εκλογικές απώλειες στη ζωή, προκαλώντας το γέλιο του τελευταίου,

Πηγή: iefimerida.gr