Αστρονομική αποζημίωση θα πληρώσει το «Rolling Stone»

Gazzetta team
Αστρονομική αποζημίωση θα πληρώσει το «Rolling Stone»
Μια διοικητική υπάλληλος του πανεπιστημίου της Virginia στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δικαιώθηκε από το δικαστήριο στη μήνυση που είχε υποβάλει ενάντια στο περιοδικό Rolling Stone και θα λάβει αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

H Nicole Erano κατηγόρησε το περιοδικό πως την παρουσίασε ως «κακοποιό στοιχείο που προσπάθησε να αποτρέψει το θύμα από το να καταγγείλει στις αρχές το βιασμό της».

Το άρθρο αφορούσε στον υποτιθέμενο βιασμό μιας μαθήτριας του πανεπιστημίου από δέκα μέλη μιας αδερφότητας, της ΦΚΨ. Η εν λόγω αδελφότητα έχει επίσης υποβάλει μήνυση εναντίον του περιοδικού.

Το περιοδικό κατηγορήθηκε επειδή δεν έψαξε σε βάθος την ιστορία της Jackie, μην αναζητώντας τους υποτιθέμενους δράστες έστω για να εξακριβώσει αν υπήρχαν ή αν ήταν αποκυήματα της φαντασίας της κοπέλας.

Οι ένορκοι βρήκαν ένοχη τόσο την αρθρογράφο του άρθρου όσο και το περιοδικό, καταδικάζοντας τους να πληρώσουν 2 και 1 εκατομύρια δολάρια αντιστοίχως ως αποζημίωση. Το περιοδικό θα καλύψει τις δαπάνες και το πρόστιμο της αρθρογράφου του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του δικαστηρίου κάλεσε τους ενόρκους να μην προσπαθήσουν να παραδειγματίσουν το Rolling Stone με μια μεγάλη αποζημίωση, υποστηρίζοντας πως η απόφαση από μόνη της ήταν αρκετά «διδακτική».


Πηγή: topontiki.gr